Monday, September 1, 2014

aku.kau. dan dia.

Ya ampun....dah berzaman..bersarang blog ni ditinggalkan..huaahuaa xpe..bende ni bukan nak cari makan pun..bukan nak tarik followers pun..hahaha ini kisah kami semua!huhu last post masa bertunang..jeng..jeng..jeng... dah ade anak 1 rupanya..Y Allah cepat betul masa berlalu.. alhamdulillah hampir 2 tahun bergelar isteri En. Faizal.. n baru 4 bulan lebeh menjadi Moomy pada Muhammad Faiq Atthariz!!! beby boy pn dh makin buas pndai meniarap da.. hmm.. tp jiwa muda lagi hoke.. buas ke sana ke mari dengan suami and anak tetap sama.. alhamdulillah sebab?? anak yang senang bawak berjalan..suami yg tak banyak kerenah..


ni mase 2 bulan lebih.koreans sangat kan??huaaa perasan jap!



tahun ni 1st raya bertiga..ha baju raya yang nak over colour tu dah tentu papa die punya taste nk gabung warna bagai!hikhok..


ha..kalau bab pic fmly xyah soal..mmg banyak pdahal anak beu masuk 4bulan.. sbb?? tengok anak aku sendiri mmg suka bergambo..hahaha

ok sambung bab jdi ibu..masa mengandung si beby ni mmg xbanyak ragam..mula2 ingat beby girl..almaklumlah banyak sangat anak buah perempuan.. tetiba scan beby boy?? oh mai..dua laki bini diam kejap..bukan ape cm xcaya..tp alhadulillah setakat ni jaga Muhammad senang jer..myb mamanye suka makan makanan sunnah..eceh poyox sket..

ok ni nk bg tips sket pada ibu2 yg nk mudah jaga anak:
1)waktu mengandung 3 surah macam biasalah..(surah Luqman,Yusuf n Maryam)-smpai hafal lah
2)rajin minim air zam-zam...sampai mandilah!!huahua klo mmpu blinye
3)rajin mengaji...aku xlarat sangat kadang2 play jer ayat quran)
4)makan kurma .. perghhh aku smpai makan nasi dgn kurma!dh jadi ulam ok kurma tu
5)kismis -nak bagi lalu aku mkn share dengan kawan2..kan senang!
6)mengidam..ha bab ni aku xla drastik sangat..org kata kalo anak xcerewet dlm perut plus mama die xmnjakan sangat kan..ha ok lah.. *penanh ngidam makan jagung n ikan pekasam jer..kihkih

ha tu jerla..sebab banyak org ckp anak aku ni senang..memg kuat senyum sket..omonomnom





ha nmpak x pic fmly mmg xkurang..hehe pepepun doakan yang trbaik.. semoga kebahagiaan ini kekal dunia akhirat..

p/s: xupdate blog kang en.faizal kate dh lupa die..hehe


2 comments:

  1. Semoga bahagia hingga ke jannah ye kak alia n husband with baby muhammad.

    ReplyDelete